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Registros recuperados : 271 | |
161. | | SILVA, G. A. da; LANDAU, E. C.; MARTINS, J. L. A.; COSTA, M. B. T. da. Evolução da produção de pinus (Pinusspp, Pinaceae). In: LANDAU, E. C.; SILVA, G. A. da; MOURA, L.; HIRSCH, A.; GUIMARAES, D. P. (ed.). Dinâmica da produção agropecuária e da paisagem natural no Brasil nas últimas décadas: produtos de origem animal e da silvicultura. Brasília, DF: Embrapa, 2020. v. 3, cap. 45, p. 1503-1551. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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162. | | LANDAU, E. C.; MOURA, L.; SILVA, G. A. da; PASSOS, A. M. A. dos. Evolução da produção de soja (Glycine max, Fabaceae). In: LANDAU, E. C.; SILVA, G. A. da; MOURA, L.; HIRSCH, A.; GUIMARAES, D. P. (ed.). Dinâmica da produção agropecuária e da paisagem natural no Brasil nas últimas décadas: produtos de origem vegetal. Brasília, DF: Embrapa, 2020. v. 2, cap. 37, p. 1215-1239. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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163. | | LANDAU, E. C.; VALADARES, G. M.; SILVA, G. A. da; LOPES, L. S. Evolução do efetivo e da produção de bovinos (Bos taurus, Bovidae). In: LANDAU, E. C.; SILVA, G. A. da; MOURA, L.; HIRSCH, A.; GUIMARAES, D. P. (ed.). Dinâmica da produção agropecuária e da paisagem natural no Brasil nas últimas décadas: produtos de origem animal e da silvicultura. Brasília, DF: Embrapa, 2020. v. 3, cap. 47, p. 1581-1630. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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167. | | CAVALCANTI, F. R.; BUFFON, V.; SILVA, G. A. da; CZERMAINSKI, A. B. C.; REVERS, L. F. Unbalance between peroxidase and polyphenol oxidase activities during an elicitor-induced lignification in 'Merlot' grapevine. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 44., 2011, Bento Gonçalves. Anais... Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 36, 2011. p. 502. 1 CD-ROM. Suplemento. Edição dos resumos do 44º Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2011, Bento Gonçalves. Resumo 759. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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168. | | BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; TODESCHINI, A. P.; VALENTE, P.; SILVA, G. A. da. Uso da enzima Tth DNA polimerase para amplificação direta de DNA de leveduras contido em vinho. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 8.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 4., 2010, Bento Gonçalves. Resumos. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2010. p. p. 38. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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169. | | LANDAU, E. C.; SILVA, G. A. da; MATRANGOLO, W. J. R.; PEDROSA, M. W. Variação geográfica do uso de agricultura orgânica. In: LANDAU, E. C.; SILVA, G. A. da; MOURA, L.; HIRSCH, A.; GUIMARAES, D. P. (ed.). Dinâmica da produção agropecuária e da paisagem natural no Brasil nas últimas décadas: sistemas agrícolas, paisagem natural e análise integrada do espaço rural. Brasília, DF: Embrapa, 2020. v. 4, cap. 53, p. 1905-1966. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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171. | | TESSARO, P. G.; OLIVEIRA, J.; SANTOS, R. S. S. dos; AGUSTINI, B. C.; SILVA, G. A. da. Avaliação de atrativos a base de leveduras para monitoramento de Drosophila suzukii. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 18., ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA UVA E VINHO, 14., 2020, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, p. 11, 2020. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 124). Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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172. | | LANDAU, E. C.; HIRSCH, A.; SILVA, G. A. da; MOURA, L.; VALADARES, G. M.; MARTINS, J. L. A. Análise integrada da dinâmica da produção agropecuária e da paisagem natural no Brasil nas ultimas décadas. In: LANDAU, E. C.; SILVA, G. A. da; MOURA, L.; HIRSCH, A.; GUIMARAES, D. P. (ed.). Dinâmica da produção agropecuária e da paisagem natural no Brasil nas últimas décadas: sistemas agrícolas, paisagem natural e análise integrada do espaço rural. Brasília, DF: Embrapa, 2020. v. 4, cap. 57, p. 2125-2171. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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173. | | PEREZ, E. A. P.; OLIVEIRA, C. G. R. de; FIGUEREDO, J. H. R.; SILVA, G. A. da; GIRARDI, C. L. Planejamento e implantação do sistema de gestão da qualidade na Embrapa Uva e Vinho. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE METODOLOGIAS E GESTÃO DE LABORATÓRIOS DA EMBRAPA, 19.; SIMPÓSIO SOBRE PROCEDIMENTOS ANALÍTICOS E A RASTREABILIDADE DOS RESULTADOS DA AGROPECUÁRIA, 6., 2014, Fortaleza, CE. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2014. p. 14. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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174. | | SILVA, G. A. da; BARBOSA, E. dos S.; POLETTO, C. M.; POLI, J. S.; LOCATELLI, C.; LEITE, S. G. F. Potencialidades de linhagens de levedura Saccharomyces cerevisiae durante a fermentação tumultuosa da cv. Cabernet Sauvignon. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008. p. 160. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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175. | | SILVA, G. A. da; BERNARDI, T. L.; MENEGOTTO, M.; SCHAKER, P. D. C.; BERLESI, M. S.; VALENTE, P. Inibição da reação em cadeia da polimerase por compostos presentes no vinho. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 12., 2009, [Montevideo]. [Anais...] [Montevideo]: Asociación de Enólogos del Uruguay, 2009. Não paginado. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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176. | | SILVEIRA, S. V. da; MELLO, L. M. R. de; SILVA, G. A. da; HOFFMANN, A.; GARRIDO, L. da R. Integrated production of grapes for juice in southern Brazil. IOBC/WPRS Bulletin, Darmstadt, v. 91, p. 419-423, 2013 Trabalho apresentado nos Proceedings of the 8th International Conference on Integrated Fruit Production held in Kusadasi (Turkey), October 7-12, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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178. | | MENDES, l. m.; SILVA, G. A. da; TRUGILHO, P. F.; SALDANHA, L. K.; MORI, F. A.; PÁDUA, F. A. de. Influência do teor de resina, temperatura e tempo de prensagem na umidade de equilíbrio de painéis de partículas de madeira. Cerne, Lavras, v. 12, n. 4, p. 329-335, out./dez. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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180. | | CAMARGO, U. A.; MAIA, J. D. G.; SILVA, G. A. da; ZANUS, M. C.; GUERRA, C. C.; RITSCHEL, P. S. New Brazilian grape cultivars for juice. In: CONGRESSO MONDIALE DELLA VIGNA E DEL VINO, 31.; ASSEMBLEA GENERALE DELL'O.I.V., 6., 2008, Verona, Italia. Riassunti delle comunicazioni. [Verona]: OIV: Ministero Politiche Agricole, Alimentari e Forestali, 2008. p. 45. Resumo I.D.2. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 271 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
21/12/2017 |
Data da última atualização: |
21/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
OKU, E. E.; PASSOS, A. M. A.; QUINTINO, S. M. |
Afiliação: |
Effiom E. Oku, United Nations University Institute for Natural Natural Resources in Africa (UNU-INRA); ALEXANDRE MARTINS ABDAO DOS PASSOS, CNPMS; Simone M. Quintino, Universidade Federal de Rondônia. |
Título: |
Soil fertility status and crop yields following the introduction of an intensive multiple cropping system in five villages in the upper east region of Ghana. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Review of Research, v. 7, n. 3, p. 1-11, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Ireduce inadequacy of family income and enhance rural livelihoods. A Multiple Cropping Technology (MCT) of mixture of maize + groundnut + Cajanus Cajan in the same piece of field was introduced to farmers in Balungu, Gbane, Gbeogo, Sheaga and Yameriga villages in Upper East Region of Ghana. The Traditional Usual Technology involving sole maize or sole legume was the control. A total of 10 farmers per village formed the group of 50. Ridges were constructed using bullock/ camel attached to locally fabricated plough /ridger. Ridges were approximately 50 cm apart. Two seeds of maize were sown per hole at 50 cm apart, giving a total of 80,000 maize plants/ha. One groundnut seed was planted per hole at 50 cm apart with a total of 40 plants /ha. Cajanus cajan seeds were drilled lightly along at a rate of 25 kg ha-1. Maize was planted in the first ridge, groundnut in the second and Cajanus Cajan in the third ridge. The crops were repeated in the same order to cover the field. Soil samples were collected from farmers? field to a depth of 0 ? 40 cm for routine soil laboratory analysis. The soils in the villages are mostly loamy sand, strongly acid to acid in reaction, characterized by moderate organic carbon content with low nitrogen. Available phosphorus moderate with very low to low exchangeable bases, unlike yielded under TUP, yield under MCP increased in the second year. When the second year production in MCT was compared with TUP groundnut was 188 %, 180 %, 142 %, 148 % and 127 %, significantly higher in Gbane, Yameriga, Dbeogo, Balungu and Sheaga respectively. The corresponding values for maize was 402 %, 297 %, 310 %, and 148 5. Cajanus cajan is an additional crop introduced for both livestock and human with the stem used as domestic fuel wood. MenosIreduce inadequacy of family income and enhance rural livelihoods. A Multiple Cropping Technology (MCT) of mixture of maize + groundnut + Cajanus Cajan in the same piece of field was introduced to farmers in Balungu, Gbane, Gbeogo, Sheaga and Yameriga villages in Upper East Region of Ghana. The Traditional Usual Technology involving sole maize or sole legume was the control. A total of 10 farmers per village formed the group of 50. Ridges were constructed using bullock/ camel attached to locally fabricated plough /ridger. Ridges were approximately 50 cm apart. Two seeds of maize were sown per hole at 50 cm apart, giving a total of 80,000 maize plants/ha. One groundnut seed was planted per hole at 50 cm apart with a total of 40 plants /ha. Cajanus cajan seeds were drilled lightly along at a rate of 25 kg ha-1. Maize was planted in the first ridge, groundnut in the second and Cajanus Cajan in the third ridge. The crops were repeated in the same order to cover the field. Soil samples were collected from farmers? field to a depth of 0 ? 40 cm for routine soil laboratory analysis. The soils in the villages are mostly loamy sand, strongly acid to acid in reaction, characterized by moderate organic carbon content with low nitrogen. Available phosphorus moderate with very low to low exchangeable bases, unlike yielded under TUP, yield under MCP increased in the second year. When the second year production in MCT was compared with TUP groundnut was 188 %, 180 %, 142 %, 148 % and 127 %... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Fertilidade do solo; Rendimento; Sistema de cultivo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02381naa a2200181 a 4500 001 2083325 005 2017-12-21 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOKU, E. E. 245 $aSoil fertility status and crop yields following the introduction of an intensive multiple cropping system in five villages in the upper east region of Ghana.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aIreduce inadequacy of family income and enhance rural livelihoods. A Multiple Cropping Technology (MCT) of mixture of maize + groundnut + Cajanus Cajan in the same piece of field was introduced to farmers in Balungu, Gbane, Gbeogo, Sheaga and Yameriga villages in Upper East Region of Ghana. The Traditional Usual Technology involving sole maize or sole legume was the control. A total of 10 farmers per village formed the group of 50. Ridges were constructed using bullock/ camel attached to locally fabricated plough /ridger. Ridges were approximately 50 cm apart. Two seeds of maize were sown per hole at 50 cm apart, giving a total of 80,000 maize plants/ha. One groundnut seed was planted per hole at 50 cm apart with a total of 40 plants /ha. Cajanus cajan seeds were drilled lightly along at a rate of 25 kg ha-1. Maize was planted in the first ridge, groundnut in the second and Cajanus Cajan in the third ridge. The crops were repeated in the same order to cover the field. Soil samples were collected from farmers? field to a depth of 0 ? 40 cm for routine soil laboratory analysis. The soils in the villages are mostly loamy sand, strongly acid to acid in reaction, characterized by moderate organic carbon content with low nitrogen. Available phosphorus moderate with very low to low exchangeable bases, unlike yielded under TUP, yield under MCP increased in the second year. When the second year production in MCT was compared with TUP groundnut was 188 %, 180 %, 142 %, 148 % and 127 %, significantly higher in Gbane, Yameriga, Dbeogo, Balungu and Sheaga respectively. The corresponding values for maize was 402 %, 297 %, 310 %, and 148 5. Cajanus cajan is an additional crop introduced for both livestock and human with the stem used as domestic fuel wood. 650 $aFertilidade do solo 650 $aRendimento 650 $aSistema de cultivo 700 1 $aPASSOS, A. M. A. 700 1 $aQUINTINO, S. M. 773 $tReview of Research$gv. 7, n. 3, p. 1-11, 2017.
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Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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